Nordperspektiv

21.03.2022 klo 23:11
Norden-yhdistykset Suomessa, Norjassa ja Ruotsissa kehottavat aloitteellaan ”Pohjoisia näkökulmia - Nordperspektiv” kansalaisia lähettämään unelmiaan ja ideoitaan pohjoisen alueen tulevaisuudesta. Hanke päättyy 1.5.2022 mennessä!

Kestävien, elinvoimaisten ja houkuttelevien yhteiskuntien kehittäminen edellyttää ihmisten näkökulmien, unelmien ja ideoiden huomioimista. Tarvitaan uusia keinoja, joilla asukkaat voivat osallistua keskusteluun yhteiskuntien kehityksestä. Siksi Norden-yhdistykset ovat käynnistäneet aloitteen ”Pohjoisia näkökulmia - Nordperspektiv”, jolla kerätään pohjoisten alueiden asukkaiden tulevaisuuden unelmia ja ideoita. Koska koko Pohjola on samankaltaisten tulevaisuushaasteiden edessä, on mielekästä kerätä unelmat ja ideat yhdessä niin Norjasta, Ruotsista kuin Suomesta.

Unelmat ja ideat voi esittää piirustuksina, kuvina, videoina, musiikkina, käsitöinä, kirjoituksina tai muilla luovilla tavoilla kuvina 1. toukokuuta 2022 mennessä. Kategorioita on kaksi: unelmat ja ideat. Osallistuminen molempiin kategorioihin on avoin kaikille.

Pohjoismainen tuomaristo, jossa on edustus eri yhteiskunta-aloilta, arvioi esitykset valiten niistä teemat ja näkökulmat, jotka ovat erityisen tärkeitä yhteyskuntakehitykselle. Keräyksen tulokset esitellään ja niistä keskustellaan Pohjoiskalottikonferenssin yhteydessä Ruotsin Bodenissa 7. toukokuuta. Tulokset toimitetaan edelleen päättäjille. Tuomariston suomalaisjäseninä ovat: Pertti Ruokanen, Rovaniemen Pohjola-Nordenin puheenjohtaja, Ari Alavahtola, Oulun Pohjola-Nordenin sihteeri ja Virpi Kanniainen, Aineen taidemuseon johtaja Torniosta.

Pohjoiset näkökulmat - Nordperspektiv on Pohjolan-Nordenin, Norjan Föreningen Nordenin ja Ruotsin Föreningen Nordenin yhteinen aloite. Osallistuminen on avoin kaikille, jotka asuvat tai toimivat pohjoisessa. Tervetulleita ovat niin vanhat toteutumattomat unelmat kuin ihka uudet ideat. Osallistua voi yksin tai yhdessä, esimerkiksi koululuokkana tai työpaikkana.

Unelmat ja ideat tulee toimittaa 1.5.2022 mennessä Ruotsin Föreningen Nordenin kotisivun alustalle:
https://norden.se/pohjoisia-nakokulmia-nordperspektiv-pa-finska/

Lisätietoja:

Asko Pietarila
Projektipäällikkö
+358 50 549 6444
asko.pietarila@pohjola-norden.fi