POHJOISMAINEN KIRJALLISUUSVIIKKO ​11. – 17.11.2019

31.10.2019 klo 21:25
 Vuoden teema on "Juhlat Pohjolassa"

Marraskuussa, kun on pimein ajankohta maissamme, sytytetään kynttilä ja luetaan kirjaa ääneen. Tämä on projektin perusidea. Maanantaina pohjoismaisen kirjallisuusviikon aikana on suuri ääneenlukemispäivä. Viikonloppu on täynnä luentoja, näyttelyitä, keskusteluja ja kulttuurikokemuksia tuhansissa instituutioissa ympäri Pohjoismaita ja ympäri maailmaa.

Joten sammuta valot, sytytä kynttilä ja osallistu ääneen lukuhetkeen, johon osallistuu yli 150 000 ihmistä eri puolilla maailmaa.

Tänä vuonna pohjoismainen kirjallisuusviikko tarjoaa lapsille, nuorille ja aikuisille kutsun juhlimaan kirjallisuuden merkeissä. Vuoden teema on "Juhlat Pohjolassa" ja tätä voi käyttää lähtökohtana kaikkeen kirjallisuusviikon aikana tapahtuvaan toimintaan. Norden-yhdistykset Tanskassa, Norjassa ja Ruotsissa täyttävät tänä vuonna 100 vuotta ja haluamme sen kunniaksi nostaa esille skandinaavista kirjallisuutta. Siksi vuodelle 2019 valitut teokset tulevat Ruotsista, Norjasta ja Tanskasta. Teokset ovat: Astrid Lindgrenin Peppi Pitkätossu, Josein Gaarderin: Sofien maailma ja Karen Blixenin Babetten pidot. 

Kiinnostaako pohjoismainen kirjallisuus ja pohjoismaiset kielet? Tule mukaan Pohjoismaiselle kirjallisuusviikolle marraskuussa.

Lisätietoa ilmoittautumisesta, vuoden teemasta, tapahtumista ja teksteistä löydät sivulta: nordisklitteratur


Kirjallisuuspiiri kokoontuu Maijaliisa Mattilan johdolla 17.9.2019, 15.10.2019 ja 26.11.2019 klo 17.30 Pohjolan Talossa (osoite Otavalankatu 9, Tampere). Lisätietoja Maijaliisa Mattila (maijaliisa.mattila@gmail.com).